Според бившия здравен министър Костадин Ангелов от ГЕРБ Здравната каса се

...
Според бившия здравен министър Костадин Ангелов от ГЕРБ Здравната каса се
Коментари Харесай

Костадин Ангелов обвини Стойчо Кацаров в лъжа

Според бившия здравен министър Костадин Ангелов от ГЕРБ Здравната каса се трансформира в инструмент за " поръчкови инспекции ". Пред кореспонденти в Бургас Ангелов обвини служебния отраслов министър Стойчо Кацаров в неистини по отношение на извършените на Кацаров проучвания в „ Пирогов “.

" Вместо страната да се приготвя за новата коронавирус вълна, времето се употребява, с цел да се обезглавяват огромни лечебни заведения ", уточни Ангелов. " Директорът на „ Пирогов “ проф. Асен Балтов беше махнат от поста след отчет на Касата. Това се направи, без да се изчака позицията на лечебното заведение и без опция да се апелират констатациите ", добави той

" Целта да бъдат обезглавени лечебните заведения от ден на ден ми наподобява на това, че това държавно управление целеустремено ни води към последваща вълна от Коронавирус – 19, която да има тежки последствия за страната ", съобщи Ангелов. Той даде като примери МВР болница, „ Александровска “, лечебното заведение в Ямбол и варненската „ Света Анна “: " В болничното заведение в Ямбол д-р Рунков е отхвърлен от поста си и на неговото място е назначен пенсионер, доста по-възрастен от проф. Кантарджиев, който беше заменен поради това, че е навършил пенсионна възраст. "

" Здравният министър изговори доста неистини. Това, че е бил на надзорен обзор, тъй като не е имал право на подобен. Подписвал ли се е някъде господин Кацаров в лечебното заведение, подписвал ли е осведомени единодушия, подписвал ли е документи, от които да е видно, че той е знаел, че ще бъде приет в болница? И всичко това направил ли го е умишлено, с цел да не заплати скъпоструващите проучвания, които ще му бъдат направени на него и по този метод нанесъл ли е вреда на Националната здравноосигурителна каса ", попита някогашният министър на опазването на здравето.  

" Правителството се провали и при имунизацията, тя на процедура е спряна ", разяснява Ангелов. Според него в края на месец юли щели бъдат бракувани няколко стотин хиляди ваксини.

По-рано през днешния ден болница " Пирогов "  разпространи до медиите уточнение във връзка с изявление на служебния здравен министър Стойчо Кацаров пред Българска национална телевизия. От здравното заведение настояват, че в интервала 23-27 януари Кацаров не е бил на безвъзмезден надзорен обзор в „ Пирогов ”, тъй като подобен не му се поставя. Той е бил изписан след болничното лекуване на тежък COVID-19 на 12 декември 2020 г. 

По предписание срокът за безвъзмездни проучвания и контролни съвещания със експерт е един месец, акцентират от " Пирогов ".

Преди ни здравния министър разгласи, че той е един от фиктивните пациенти, поради които болничното заведение би трябвало да връща 1 млн. лева, а шефът ѝ Асен Балтов беше заменен.

Кацаров съобщи пред Българска национална телевизия, че през януари е отишъл единствено на надзорен обзор, на който има право, тъй като на всеки пациент се поставят 2 контролни прегледа след хоспитализация. Той твърди, че е схванал за фиктивната му хоспитализация няколко месеца по-късно, след което изискал от НЗОК информация, отишъл до " Пирогов " и тогава взел историята на болестта. След това изискал от НЗОК да заличи подправената му диагноза чернодробна цироза, само че се оказало, че това може да направи единствено болничното заведение. Кацаров прикани да се заличат подправените диагнози и на останалите 400 пациенти, за които инспекцията на НЗОК откри, че са фиктивни.

В петък пред болничното заведение още веднъж излязоха медици на митинг против обвиняванията, че лечебното заведение е източвало Здравната каса и против уволнението на шефа проф. Асен Балтов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР